A1 Yamaha Aerox mopoprojekti

Kevytmoottoripyörä Yamaha Aerox skootteri uudistettiin viimeistä mutteria myöden Tekantin osilla

Tervetuloa tutustumaan Aerox projektiimme. Täällä näet, miten projektiin lähdettiin, Aeroxin lähtötilanteen sekä mihin lopulta päädyttiin sekä muutamia projektissa käytettyjä osia. Osiahan lopulta käytettiin satoja ja kaikki nämä löytyvät Tekantin valikoimasta!

Dokumentoimme projektin yksityiskohtaisesti Tekantin TikTokkiin, josta näet tarkat videot siitä mitä Aeroxille tehtiin ja millä osilla! Aerox on nyt päällisin puolin valmis mutta pientä viilattavaa ja lisättävää löytyy aina. 

Mikä A1 Yamaha Aerox?

Projektin kohteena oleva Aerox on yksi Suomen ainoista kevytmoottoripyörä A1 Aeroxeista. Mopo vastaa rungoltaan, jarruiltaan yms mopo Aeroxia, vain moottori on isompi verrattuna mopoon.

MITEN PROJEKTIIN LÄHDETTIIN

Suomessa on tietojemme mukaan vain yksi kevytmoottoripyöräksi rekisteröity Espanjasta aikoinaan tuotu Yamaha Aerox skootteri. Vuonna 2018 meille tarjoutui mahdollisuus ostaa tämä elämää nähnyt ainutlaatuinen projektinaihio. Tästä ei tietenkään ollut epäselvyyttä, että mitä tehdään. Pian siis oltiinkin matkalla Hämeenlinnaan hakemaan "mopoa" talliin!

Vierähti kuitenkin vuosia ennen kuin vasta vuoden 2022 kesällä ehdittiin pyyhkiä pölyt pois päristimen päältä ja kaivaa se esille kunnostusta varten. Vuoden 2023 lopussa A1 Aerox saatiin lopulta arvoiseensa kuntoon!


Mitä uusittiin

 • Projektissa uusittiin kaikki viimeistä mutteria myöten, esimerkiksi:
  1. Koko moottori, variaattori, sylinteriksi Airsal 88cc
  2. Katteet
  3. Runko
  4. Tanko + hallintalaitteet
  5. Pakoputkisto
  6. Koko sähkösarja
  7. Etu- ja takavalot
  8. Erikoisvanteet


Lopputuloksena saatiin viimeisen päälle uudistettu Aerox. Osiin kului vuoden 2023 loppuun mennessä karvan verran alle 8000€. Katso lopputulos sekä käytettyjä osia alempana.

Mitä seuraavaksi Aeroxin osalta?

Aerox saatiin käytännössä valmiiksi vuoden 2023 lopussa. Luonnollisesti projektit eivät kuitenkaan ole koskaan täysin valmiita vaan aina löytyy pientä ja suurempaa säädettävää sekä uusia ideoita.

 • Aeroxiin on vielä tulossa muutamia viimeisiä lisäyksiä, kuten vilkut ja lisävalo.
 • Näitä lisäyksiä sekä muuta tekemistämme pääsee seuraamaan tuttuun tapaan Tekantin TikTokin puolella

Projektissa käytettyjä osia

Tässä muutamia projektissa käytettyjä osia